Werkwijze schilderij laten maken

Hoe wordt een schilderij gemaakt? Hieronder de wijze waarop uw schilderij geschilderd wordt, met een 100% tevredenheidsgarantie.

Een schilderij laten maken? Zo gaat het in z'n werk

  Het laten maken van een schilderij duurt normaal circa 6 weken. Indien u het eerder of voor een bepaalde datum nodig heeft, laat het ons dan even weten. We vinden een oplossing!

  Werkwijze:
 1. Het schilderij wordt geschilderd op basis van foto. Stuur ons een eigen foto toe, of vraag om een professionele fotoshoot van onze fotograaf.
 2. Geef aan hoe groot het schilderij (ongeveer) moet worden.
 3. We emailen u een vrijblijvende offerte voor de kosten - kijk hier voor een kostenindicatie.
 4. Na akkoord, betaalt u 25% aan - we starten met schilderen.
 5. Na circa 3 weken ontvangt u een foto van uw schilderij.
 6. U geeft aan of het schilderij helemaal naar wens is; anders passen we het aan.
 7. Helemaal tevreden? We laten het schilderij drogen en spannen het op. Dat kost circa 3 weken.
 8. Indien gewenst, helpt onze lijstenmaker u met een vrijblijvend advies over een lijst.
 9. Het schilderij is klaar! U haalt het schilderij op, of we sturen het naar u toe - u heeft de keuze.

Nu een eigen schilderij laten maken »

Foto (of foto's) als basis

Alle schilderijen worden geschilderd op basis van een foto (of meerdere foto's gecombineerd tot één schilderij) - zodat we kunnen schilderen zonder dat u er zelf bij hoeft te zijn. Het kan een eigen foto zijn, of op basis van een professionele fotoshoot door onze ervaren fotograaf - gevestigd in Amersfoort. Hoe mooier de foto, hoe mooier het resultaat. Maar ook met oude (eventueel beschadigde) foto's is vaak nog goed te werken. Stuur ons uw foto toe en we beoordelen snel of deze geschikt is voor een mooi schilderij. Ook kunnen we diverse foto's combineren in één schilderij.

Schilderen in olieverf / schildertechniek

De foto van het schilderij in de hand, de compositie bepaald, het kleurenpalet gemengd en de penselen in de hand... Eerst worden de contouren van het schilderij geschetst. Daarna wordt laag voor laag het schilderij opgezet. Er wordt van grof naar steeds minder grof geschilderd en de details worden het laatst geschilderd.

Zeer hoge kwaliteit, scherpe prijs

Al onze schilderijen worden geschilderd door getalenteerde en ervaren kunstenaars. Wij werken hier al jaren mee samen en dat levert schilderijen van zeer hoge kwaliteit, die toch zeer betaalbaar zijn.

Bekijk de video

Bekijk hieronder de video over hoe het schilderij geschilderd wordt.
Klik op de 'play'-knop om de video te starten.


Meer zien hoe onze schilderijen worden geschilderd?
Bekijk meer video's van het schilderen »

Succes gegarandeerd

Art Solution werkt met een 100% tevredenheidsgarantie. Na circa 3 weken ontvangt u een foto van uw schilderij. U kunt dan aangeven of u tevreden bent, of dat wij nog iets moeten wijzigen. Bent u na eventuele wijzigingen toch nog niet helemaal tevreden, dan krijgt u uw aanbetaling terug en betaalt u niets. U loopt hierdoor geen enkel risico. Overigens blijkt in de praktijk dat de meeste mensen direct tevreden zijn met hun schilderij.

Afwerken van het schilderij

Wanneer het schilderij geschilderd en goedgekeurd is, moet het drogen. Olieverf heeft een lange droogtijd, maar is juist daarom ook heel duurzaam. Als het schilderij gedroogd is, wordt het opgespannen op een houten spieraam. Eventueel kan het schilderij worden ingelijst in een mooie bijpassende lijst. Onze vriendelijke lijstenmakers helpen u graag met vrijblijvend advies over een passende lijst.

Vragen?

Heeft u nog vragen of wilt u een schilderij bestellen? Neem contact met ons. We horen graag van u!

 
Bel of WhatsApp | 033 - 28 57 847
Wij maken gebruik van cookies voor betere dienstverlening. Verberg deze mededeling [x]